HR manager

Locatie Dordrecht

GROUP DEPRE (www.groupdepre.be) is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren, en in ingrediënten voor menselijke voeding. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders, de hobbyvoeding en petfood, en ingrediënten voor bakkerijzaden, peulvruchten, kruiden en specerijen. Met een totale omzet van 450 miljoen euro en een directe tewerkstelling van 450 personen verspreid over 7 productievestigingen in België, Nederland en Frankrijk behoort Group Depre tot de top in West-Europa.

Op onze vestiging in Dordrecht bevindt zich enerzijds Holland Diervoeders, onderdeel van de Petfood Divisie die is uitgegroeid tot één van de belangrijkste productie- en distributiebedrijven in de Benelux van dierenvoeding aan speciaalzaken. Daarnaast is er ook onze entiteit Lenersan Poortman gevestigd – onderdeel van onze divisie Trade & Storage – die staat voor meer dan 200 jaar aan- & verkoop van een breed assortiment grondstoffen bestemd voor menselijke en dierlijke voeding.

In het kader van het toekomstig vertrek van de huidige collega zoeken we een (m/v):

HR Manager

Jouw uitdaging

Je wordt verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van de vestiging (circa 75 FTE’s) en draagt zo bij aan de gestelde doelstellingen en verdere groei van de organisatie:

 • Je staat borg voor de kwalitatieve werving- en selectie van medewerkers en volgt het proces volledig op: van lancering vacatures, het afnemen van interviews en testen, opvolging van de kandidaten tot het contractvoorstel en de opmaak van het arbeidscontract.
 • Je wordt verantwoordelijk voor de personeelsdossiers, pensioenen, ziekteverzuim, opleidingen en alle personeelsverzekeringen en volgt alle wettelijke verplichtingen op o.a. de WAB en de Wet Verbetering Poortwachter,…
 • Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse salarisadministratie. De werkzaamheden bestaan uit het verzamelen & invoeren van alle gegevens/mutaties, het maken van de journaalposten en memoriaalboekingen en genereren van diverse maand en cumulatieve overzichten.
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor de medewerkers voor alle arbeidsgerechtelijke en salaris gerelateerde onderwerpen.
 • Daarnaast fungeer je als sparringpartner van het management en leidinggevenden, en dit zowel op wettelijk als inhoudelijk vlak. Je rapporteert hiertoe oa. ook de nodige personeels-KPI’s.
 • Ter verbetering van de bedrijfsvoering initieer je bepaalde HR-verbeterprojecten.
 • Je beheert het jaarlijks personeelsbudget en organiseert de personeelsactiviteiten (dienstjubileums, personeelsaangelegenheden, etc.)
 • Je werkt samen met het recruitment & talent-team van de groep en rapporteert aan de Managing Director Petfood.

Jouw Profiel

Je bezit een diploma HBO (P&O) en hebt 10 jaar ervaring in een generalistische HR-rol, waarvan enkele jaren in een industriële bedrijfscontext én in een functie met eindverantwoordelijkheid.

 • Je bent in het bezit van PDL.
 • Hierdoor heb je een sterke kennis uitgebouwd van de personeelswetgeving en -verplichtingen, en breng je voldoende best practices mee die eigen zijn aan een context van productie, logistiek, sales en services.
 • Jouw brede ervaring met rekrutering en je scherp menselijk inzicht stellen je in staat de juiste selecties te maken.
 • Je bent positief ingesteld, wilt graag de zaken – op een pragmatische manier – aanpakken en verbeteren en bezit de nodige mentale flexibiliteit én diplomatie.
 • Daarnaast ben je ook een echte dossierbeheerder: administratief sterk, nauwkeurig en goed in opvolging.

Ons aanbod

Een uitdagende functie met verantwoordelijkheid in een internationale productie- en handelsomgeving en goede arbeidsvoorwaarden.

Kijk voor meer informatie op www.hollanddiervoeders.nl  en www.lenersanpoortman.nl of neem contact op met Atie Ros, Manager Human Resources & Tel: 078-6220622. Sollicitaties kunnen verstuurd worden aan sollicitatie.hdv@groupdepre.com tav Atie Ros (HRM) en Joni Cooreman (Recruitment & Talent Manager Group)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie en het zonder opdracht voorstellen van kandidaten, ZZP-ers en interimmers wordt niet op prijs gesteld.

Als kind was ik al gepassioneerd door veevoeding, nu kan ik mijn passie kwijt in mijn beroep. Een verademing.

Danny Allemans
Storage handler, Beduco