Nutritionist

Divisie Dog & catfood

Locatie Fides Oostende

 

GROUP DEPRE (www.groupdepre.be) is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders, de hobbyvoeding en petfood. Met een totale omzet van 450 miljoen euro en een directe tewerkstelling van 450 personen verspreid over 7 productievestigingen in België, Nederland en Frankrijk behoort Group Depre tot de top in West-Europa.

De droge honden- en kattenvoeding wordt geproduceerd in de fabrieken te Oostende (Fides Petfood) en Frankrijk (ATM Petfood). Dit gebeurt zowel onder eigen merk of op maat gemaakt voor klanten in de Europese distributiesector van supermarkten en ketens van speciaalzaken voor dier en tuin. Dankzij een modern en flexibel productieapparaat, kunnen de nieuwste technologieën gebruikt worden wat resulteert in producten die aan de hoogste kwaliteitsnormen beantwoorden. Als nutritionist werk je voor beide afdelingen, je doet dit vanuit Oostende, met occasionele verplaatsingen naar Frankrijk.

Jouw uitdaging

 • Je wordt een polyvalente medewerker binnen de nutritieafdeling, met een breed takenpakket waarbij jouw focus eerder zal liggen op het wetenschappelijk onderzoek in het kader van productontwikkeling en -optimalisaties.
 • Je lost de commerciële vragen op die je werden toegewezen door de nutritiemanager. Je vult offerteaanvragen en tenders in, je ondersteunt de collega’s van verkoop met technische informatie, je geeft input voor verkoop presentaties of -folders,… Je neemt hierin voornamelijk de interne communicatie op, minder de rechtstreekse communicatie naar de klant.
 • Je volgt de nieuwe artikelcreatie op, je verzamelt hiervoor de nodige gegevens samen met sales, productie en kwaliteit, zodat dit nieuwe artikel volgens de wensen van de klant en met de juiste kwaliteit geproduceerd wordt.
 • Je optimaliseert het bestaande productgamma en je doet productontwikkeling op basis van de projecten die de nutritiemanager je toewijst. De focus hierbij ligt hierbij op projecten waarbij analytisch werk geleverd dient te worden, steeds rekening houdende met de bedrijfseconomische context waarbinnen je tewerk gesteld bent.
 • Je houdt de vinger aan de pols wat betreft trends in de markt, zorgt dat de nutritiekennis up-to-date gehouden wordt door het bijwonen van symposia, het lezen van wetenschappelijk onderzoek, deelname aan studiedagen, contact met leveranciers, …

Jouw profiel

 • Je behaalde een master, bij voorkeur als dierenarts of bio-ingenieur.
 • Je hebt een aantal jaren werk-ervaring, bijvoorbeeld in de productontwikkeling van (dieren)voeding.
 • Je bent conceptueel sterk, je bedenkt op een efficiënte manier nieuwe ideeën en werkt deze ook uit.
 • Naast het technisch/wetenschappelijk denken heb je ook een economische reflex.
 • Je bent hands-on ingesteld en vormt een tandem met de collega’s van nutritie.
 • Nederlands is jouw moedertaal, je kan je ook uitdrukken in het Frans en Engels.

Ons aanbod

Wij kunnen jou een gevarieerde job aanbieden met ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Je werkt voor een groep van KMO’s, elk met hun eigen cultuur en uitdagingen.

 

Als kind was ik al gepassioneerd door veevoeding, nu kan ik mijn passie kwijt in mijn beroep. Een verademing.

Danny Allemans
Storage handler, Beduco