Plant Manager

Divisie Petfood

Locatie Dordrecht (NL)/ Schoten (BE)

GROUP DEPRE (www.groupdepre.be) is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren, en in ingrediënten voor menselijke voeding. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders, de hobbyvoeding en petfood, en ingrediënten voor bakkerijzaden, peulvruchten, kruiden en specerijen. Met een totale omzet van 450 miljoen euro en een directe tewerkstelling van 450 personen verspreid over 7 productievestigingen in België, Nederland en Frankrijk behoort Group Depre tot de top in West-Europa.

De divisie Petfood, met de bedrijven Beduco (Antwerpen) en Holland Diervoeders (Dordrecht), is uitgegroeid tot één van de belangrijkste productie- en distributiebedrijven in de Benelux van dierenvoeding aan speciaalzaken met verschillende productlijnen voor hobby- en gezelschapsdieren. Om onze pole position verder te bewaken, zijn we voor beide vestigingen op zoek naar een:

Plant Manager

Jouw uitdaging

 • Als Plant Manager word je verantwoordelijke voor de 2 productielocaties, één in Dordrecht (Nederland) en één in Schoten (België – Antwerpen). Je stuurt en coacht de managers van de verschillende afdelingen (productie, magazijn en technische dienst) en de administratieve logistiek medewerkers, en leidt indirect een team van een 40-tal medewerkers (operators, magazijn medewerkers, …).
 • Je staat in voor de verdere modernisatie en optimalisatie van onze productievestigingen. Je analyseert de huidige situatie en geeft strategische input om de plants verder te verbeteren (op vlak van productie- en logistieke processen, investeringen, techniek, ea…). Je implementeert en coördineert de nodige verbeteringsacties en werkt hiervoor nauw samen met de diensten op groepsniveau (investeringen, business analyse, IT, …). Je waakt erover dat je alle betrokken partijen meekrijgt.
 • Samen met jouw team zorg je ervoor dat de vooropgestelde KPI’s met focus op productie, output, kwaliteit, veiligheid, rendement, rotatie, bezettingsgraad warehouses, … gerealiseerd blijven worden.
 • Je bewaakt jouw personeelsbudget alsook –planning en bent verantwoordelijk voor de invulling van de vacatures, samen met HR.
 • Je werkt nauw samen met de andere interne afdelingen (kwaliteit, sales, finance & HR) en met de trade-entiteit (Lenersan Poortman), die op dezelfde locatie in Dordrecht gevestigd is en een grote impact heeft op de logistieke processen.
 • Je rapporteert aan de Managing Director Petfood en bent lid van het managementteam.

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een relevant HBO of Master diploma en hebt reeds enkele jaren ervaring met de functie van Plant Manager (of productiemanager multi-site).
 • Ervaring in een soortgelijke sector (food/feed) is een grote troef.
 • Je bent een sterke organisator en people manager die de organisatie op een goede manier door een veranderingstraject kan begeleiden en het team op positieve wijze weet te motiveren.
 • Je bezit goede analysevaardigheden en bent KPI- en resultaatsgericht. Je combineert dit met aanwezigheid op de vloer, de nodige stressbestendigheid en daadkracht en een duidelijke focus op output en kwaliteit.
 • Je bent sterk in proces-denken en kan vlot overweg met IT-/ERP-systemen (we werken met AX Dynamics).
 • Je woont idealiter tussen Dordrecht en Antwerpen, waardoor de mobiliteit naar de 2 vestigingen geen probleem is.

Ons aanbod

Je maakt deel uit van het management team van een bedrijf met visie en bouwt mee aan de groeiplannen.  We bieden jou een heel gevarieerde en uitdagende job met veel autonomie en een grote verantwoordelijkheid.

Meer informatie kan je vinden op www.groupdepre.com en www.hollanddiervoerders.nl . Interesse in deze functie? Reageer dan snel via e-mail: jobs@groupdepre.be  tav Joni Cooreman (Recruitment & Talent Mgr)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie en het zonder opdracht voorstellen van kandidaten, ZZP-ers en interimmers wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

 

 

 

Als kind was ik al gepassioneerd door veevoeding, nu kan ik mijn passie kwijt in mijn beroep. Een verademing.

Danny Allemans
Storage handler, Beduco