Plant manager

Divisie dog & catfood

Locatie Oostende

GROUP DEPRE (www.groupdepre.be) is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders, de hobbyvoeding en petfood. Met een totale omzet van 450 miljoen euro en een directe tewerkstelling van 450 personen verspreid over 7 productievestigingen in België, Nederland en Frankrijk behoort Group Depre tot de top in West-Europa.

Binnen de divisie Dog- & Catfood wordt droge honden- en kattenvoeding geproduceerd in de fabrieken te Oostende (Fides Petfood) en Frankrijk (ATM Petfood). Dit gebeurt zowel onder eigen merk of op maat gemaakt voor klanten in de Europese distributiesector van supermarkten en ketens van speciaalzaken voor dier en tuin.  Om mee te werken aan de groei van Fides in Oostende, zoeken we een (m/v):

PLANT MANAGER

Jouw uitdaging

Je wordt verantwoordelijk voor de operations van de fabriek in Oostende en bent lid van het management team, waarbij je waakt over een juiste productie en belevering van de producten aan onze klanten. 

 • Je stuurt & coacht de managers van de 4 afdelingen (productie, logistiek, planning en techniek) en leidt indirect een groep van een 35-tal medewerkers (operatoren in een drieploegenstelsel, techniekers, heftruckchauffeurs en logistiek bedienden).
 • Je volgt de performantie, budget en middelen van de plant intensief op aan de hand van KPI’s en stuurt als eindverantwoordelijke bij waar nodig.
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid binnen de plant.
 • Samen met de Quality Manager waak je over het kwaliteitsniveau van de productie en neem je, indien nodig, corrigerende maatregelen. Zo garandeer je een kwalitatief productengamma met hoge afwerkingsgraad en draag je rechtstreeks bij tot de klantentevredenheid.
 • Je werkt nauw samen met de Veiligheids- en Preventiemanager van de groep en helpt zo mee de objectieven rond veiligheid te realiseren en te verbeteren.
 • Met steun van project managers binnen de Group worden verdere uitbreidingen voorbereid en uitgevoerd. Je volgt zelf een aantal (investerings)projecten op en geeft je support en input op het vlak van engineering en verbeterprojecten in het algemeen.
 • Je bent samen met de technisch manager verantwoordelijk voor het facility management én volgt zelf het afvalbeheer op.
 • Je rapporteert periodiek en gestructureerd aan de managing director en samen worden de operationele budgetten/objectieven (personeel, onderhoud, energie,…) besproken en geëvalueerd.
 • Met een aantal andere sleutelmedewerkers vorm je het management team en help je mee aan de coherente ontwikkeling van de groeistrategie en bouw je mee aan een succesverhaal voor alle betrokkenen.

Jouw profiel

Je hebt minimum 7 jaar business-ervaring, waarvan een 3-tal jaar relevante ervaring in een gelijkaardige omgeving (feed-/foodproductie met verpakkingsafdeling) en functie (productiemanager van verschillende afdelingen, plantmanager, operations manager).

 • Door je ingenieursopleiding én je ervaring heb je de nodige allround technische kennis opgebouwd. Je hebt een passie voor productie en bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen op technisch vlak die voor een meerwaarde kunnen zorgen voor onze producten.
 • Met je people management capaciteiten, transparante communicatie en sterke aanwezigheid op de vloer ben je op de hoogte van wat er leeft binnen de organisatie en weet je mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen in het Fides project.
 • Je hebt zin voor initiatief en verantwoordelijkheid.
 • Je hebt een brede interesse en wil mee bouwen aan een beter algemeen bedrijfsbeheer & -klimaat.
 • Je staat open voor occasionele interventies buiten de normale werkuren (en woont daarom liefst binnen een straal van 45’ rijden).

Ons aanbod

Een gevarieerde, boeiende functie voor een techneut met management capaciteiten. Je komt terecht in een stabiele, persoonsgerichte onderneming met toekomst en krijgt de kans om mee te werken aan de verdere uitbouw van de groep. Je krijgt een competitief salaris in verhouding tot je profiel en ervaring. Onmiddellijke indiensttreding.

Als kind was ik al gepassioneerd door veevoeding, nu kan ik mijn passie kwijt in mijn beroep. Een verademing.

Danny Allemans
Storage handler, Beduco