Sales Manager Private Label

Divisie Dog & catfood

Locatie Oostende

Group Depre (www.groupdepre.be) is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoogkwalitatieve dierenvoeding voor zowel nuts-, sport- als gezelschapsdieren. Met een totale omzet van 450 miljoen euro en een directe tewerkstelling van 450 personen verspreid over 7 productievestigingen in België, Nederland en Frankrijk behoort Group Depre tot de top in West-Europa. Group Depre heeft zich ontwikkeld en gespecialiseerd in 4 deelactiviteiten die een rol spelen in de productieketen van voeding. Vooreerst produceert Group Depre mengvoeders voor de intensieve veeteelt. Daarnaast is ze actief in de productie van petfood voor vogels en knaagdieren enerzijds en voor hond en kat anderzijds. Ten slotte heeft Group Depre een belangrijke activiteit uitgebouwd in de trading en op- en overslag van grondstoffen.

Binnen de divisie Dog- & Catfood wordt droge honden- en kattenvoeding geproduceerd in de fabrieken te Oostende (Fides Petfood) en Frankrijk (ATM Petfood). Dit gebeurt zowel onder eigen merk of op maat gemaakt voor klanten in de Europese distributiesector van supermarkten en ketens van speciaalzaken voor dier en tuin. In het kader van verdere expansie zoeken we een Sales Manager Private Label.

Jouw uitdaging

 • Je wordt in deze strategische functie verantwoordelijk voor de verkoop onder private label van honden en kattenvoeding, waarbij je in zal staan voor de verdere groei van marge en volume bij onze bestaande én nieuwe retail-klanten in Europa.
 • Je stelt jaarlijks het volume- en margebudget en een plan van aanpak op.
 • Na een inwerkperiode in onze klantenportefeuille focus je je op marge-groei, oa door het voorstellen van nieuwe producten in het meer premium-segment, het optimaliseren van de marges op de huidige producten, … Je neemt deel aan aankoop-tenders van klanten en gaat actief op zoek naar nieuwe klanten.
 • Binnen een project ben jij de verantwoordelijk voor het opmaken van prijsoffertes op basis van het kader en de voorwaarden die de klant stelt. Je staat in voor de prijscalculatie met alle componenten, voor het opvolgen en doorrekenen van bijkomende kosten, ..
 • Je voert de nodige concurrentieanalyses uit, neemt deel aan de vakbeurzen en volgt de marktevoluties actief op. Dit laat je toe je klanten goed te adviseren bij het ontwikkelen van nieuwe producten en concepten.
 • Je leidt je verkoopproject van productontwikkeling tot de eerste producties en krijgt hier bij de nodige ondersteuning van de afdeling nutritie en verpakking.
 • Je wordt lid van het managementteam en rapporteert aan de Managing Director.  Je zal instaan voor de verdere uitbouw van een commercieel team voor PL, met reële doorgroeimogelijkheden op middellange termijn.

Jouw profiel

Je werkt en handelt door je opleiding en/of ervaring op masterniveau en bezit een sterk analytisch-cijfermatig denkvermogen.

 • Je hebt 10 jaar business-ervaring en een bewezen commercieel traject afgelegd (key accountmanagement, sales management, …) in een food of feed- productie-omgeving en ervaring, of toch een sterke affiniteit, met private label concepten. Ons product boeit je!
 • Jouw ondernemende en resultaatsgerichte drive combineer je met sterke organisatorische skills.
 • Je bent communicatief & motiverend. Als people-manager en teamplayer streef je naar succes samen met je collega’s.
 • Je bent vlot meertalig Nederlands, Engels, Frans, Duits is een pluspunt. Je kan goed overweg met de courante IT & ERP-tools.

Ons aanbod

Zoek je een voltijdse job en een bedrijf waar je de vrijheid krijgt om de private label verder uit te bouwen, geruggesteund door een professionele organisatie met performante fabrieken?  Ben je ambitieus en wil je meegroeien met onze groep, en meebouwen aan de verdere groei van de nog relatief jonge divisie? Dit is dé omgeving die wij jou kunnen aanbieden, waarbij je ook kan rekenen op een aantrekkelijk salarispakket!

 

 

 

 

 

 

Als kind was ik al gepassioneerd door veevoeding, nu kan ik mijn passie kwijt in mijn beroep. Een verademing.

Danny Allemans
Storage handler, Beduco