(Junior) Aankoper (m/v)

Beernem

 

Group Depre (www.groupdepre.com) is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders en de sector van de hobbyvoeding & petfood, en ingrediënten voor bakkerijzaden, peulvruchten, kruiden en specerijen. Group Depré telt 7 vestigingen en realiseert een omzet van 450 miljoen euro met 450 medewerkers.

Het aankoopteam Depré Trading & Storage in Beernem zorgt er dagelijks voor dat onze verschillende vestigingen tijdig voorzien worden van de juiste grondstoffen tegen de beste voorwaarden. Daarnaast worden de grondstoffen ook verkocht aan de veevoederindustrie in België, Nederland en Frankrijk.

In dit team zoeken we een commerciële aankoper / trader:

 

Jouw uitdaging

 • Je wordt verantwoordelijk voor het aankopen van agro-bulkgrondstoffen (sojaschroot, granen, graanbijproducten, …) voor de verschillende productiesites van veevoeder en honden- en kattenvoer (België en Frankrijk).
 • Daarnaast treed je ook op als trader van agro-commodities, waarbij je aan- en verkoopt aan veevoederfabrikanten in België, Nederland en Frankrijk.
 • Je hebt dagelijks nauw contact met je leveranciers en klanten, haalt het beste uit je onderhandelingen & koopt zo efficiënt mogelijk aan.
 • Je volgt dagelijks prijzen en marktevoluties op en bent ook op de hoogte van algemene markttendensen (door opvolging van beurzen, stakeholders, netwerkevents en sectororganisaties).
 • Je volgt het positiebeheer (voorraden, toekenning partijen,..), kwaliteitsissues en klachten op.
 • Je stuurt de logistieke planning aan en voorziet de nodige afspraken met leveranciers.
 • Ook het zoeken en verbeteren van de globale transportmodaliteiten en het voorraadbeheer valt binnen je takenpakket. Je maakt afspraken met expediteurs, controleurs, bevrachters, …Je overlegt met logistieke opslagbedrijven omtrent planning, toekenning …
 • Je komt terecht in een team van 2 senior aankopers & 3 logistiek bedienden.

Jouw profiel

 • Je denkt en werkt op masterniveau door bijvoorbeeld een studie van industrieel ingenieur landbouw/voedingsindustrie of biochemie, bio-ingenieur, economie, …
 • Je hebt idealiter ervaring als aankoper, logistiek manager of trader in food of agro en een breed netwerk uitgebouwd, of bezit de nodige affiniteit met de voedingssector (granen, veevoeders, …)
 • Je bent pro-actief, commercieel en resultaatsgericht. Je legt vlot contact en houdt ervan te onderhandelen.
 • Je bent vlot 3-talig (Nederlands, Engels, Frans)

Ons aanbod

Zoek je een voltijdse job en bedrijf waar je de ruimte krijgt om je uit te leven in jouw vakdomein? Ben je ambitieus en wil je meegroeien met onze groep? Dit is dé omgeving die wij jou kunnen aanbieden. Het financiële aanbod hangt af van jouw achtergrond en ervaring.

Als kind was ik al gepassioneerd door veevoeding, nu kan ik mijn passie kwijt in mijn beroep. Een verademing.

Danny Allemans
Storage handler, Beduco